Fasadeklatrere
(The Frontage Climbers)


roman
Cappelen 1984English version

”I sin nye roman legger Mona Lyngar forstadsmiljøet under lupen. – Etterhvert viser hun sin ambisjon, å tegne et nyansert og fra innsiden opplevet bilde av vårt norske samfunn – setter boret inn på den nakne nerven bak all vår fete velstand. --- En sikker, gjennomført og interessant roman.” Sissel Lange Nielsen, Aftenposten 1984

”En god bok om det store tomrommet, og om vår frykt for at vi alt er kommet dit.” Astor Furseth

”Alt det vi ikke snakker om betyr kanskje mer enn det som foregår åpenlyst. Stram i komposisjon og karaktertegning.” Dagbladet 

”En typisk nåtidsroman om generasjonsmotsetninger og jag etter status.” Leif Nylén

”Glitrende god roman. Uten tvil en av årets aller beste romaner. Velskrevet og velkomponert, overdådig innholdsrik og spennende som en kriminalroman.  --- Noe mer skal ikke røpes her, en skal være forsiktig med å fortelle for mye i en anmeldelse. Folk får lese boka sjøl, og ærlig talt, det bør de gjøre. Den vil ikke skuffe.” Unni Rastad, Arbeiderbladet (Dagsavisen)

”Ho lukkas berre delvis avdi handsaminga av stoffet går på tvers av ideen om å skrive ein miljrøman.” Øystein Ziener, (forfatter) Dag og Tid.

”Pent og ryddig språk, men totalt uten nerve.” Geir Uthaug, Bergens Tidende.


”Fasadeklatrerne er en elegant oppbygd samling historier som innbyrdes hører sammen. --- Mennesker vi møter i de ulike kapitlene har det til felles at bak sine vellykkede fasader skjuler de et hemmelig liv, ofte konfliktfylt, men også vakkert og harmonisk for noens vedkommende.--- Det blir et svært interessant snitt innover i menneskeskjebner. Mona Lyngar snitter som en kirurg med sin skalpell lag på lag vekk fra den glatte fasaden.--- Akkurat dette kompositoriske grepet løfter Mona Lyngars bok betraktelig over det som ellers er på markedet av traust alminnelighet. Hun har for meg avslørt seg som en dreven beretter med sikkert fortellergrep og fin sans for psykologisk analyse. Det er bare å lete frem hennes tidligere bøker.” Finn Stenstad, Fremover.


English version:

This page will be supplied when translated.

Tilbake