enterprises.no
Abovo enterprises omfatter
Abovo forlag
        - utgivelser 2008

drift av fjellstuen Storfjellseter
forfatteren Mona lyngar - copyright til alle hennes utgivelser
Boks 2
2480 Koppang
Tel. 901 93 196
Tel. 909 57 806

English version

Abovo ble opprettet som litterært agentur i 1987, men har fra 1992 også drevet forlagsvirksomhet. Abovo enterprises eier copyright til alt forfatteren Mona Lyngar har utgitt av artikler og bøker. Fra 1990 har Abovo også hatt ansvaret for driften av Storfjellseter Gjestegård med kunstutstillinger, overnatting og servering av norsk tradisjonsmat.

Fra 1990 ble driften av Storfjellseter gjenopptatt med Abovo enterprises som ansvarlig.

Abovo Forlag har foreløpig hjulpet flere forfattere frem til utgivelse hos andre norske forlag. Nye manuskripter vurderes fortløpende. Alle forfattere som henvender seg til Abovo blir behandlet seriøst og vennlig, deres arbeider vurdert nøye. Vi ser helst at manuskripter er på mer enn 100 sider, og kan dessverre ikke påta oss å vurdere poesi.

Forlagsentralen distribuerer alle Abovos utgivelser.

Utgivelser 2008 :Mona Lyngar - Ånderøtter

Ingrid Vats trenger en pause. Hun er en stjerne. Slutter hun å synge blir hun ingenting. Hun har alt, men det er lite verdt holdt opp mot hva hun gikk glipp av på veien: Et sted å høre til, en å være hjemme hos, et liv som bare er hennes. Plageånden unner henne ikke det. For ham er hun fritt vilt, hun og alle andre han kan utnytte. Men heldigvis finnes den nesten usynlige Jadwiga. Hun følger med og vet hva det meste handler om.

Utdrag fra kritikk i Hamar Arbeiderblad 11. september 2008, ved kulturredaktør Geir Vestad:
Etter å ha avsluttet den stort anlagte Noe-trilogien i 2006, er Mona Lyngar tilbake med nok en vektig roman. Den kjennetegnes av de samme fortellergrepene hun har utviklet i sine foregående romaner, og som er noe av det som gir dette forfatterskapet originalitet. Sangeren Ingrid Vats er stjernen som har satt det meste til side for å bli nettopp stjerne. Alt hun gjør og er, er knyttet opp mot dette: alt annet har hun skjøvet til side. Men har prisen vært for høy? Og finnes det en mulighet til å trekke seg tilbake til et liv som bare er hennes? Dette er noen av spørsmålene som denne romanen kretser om. Og det gjør den med en styrke og intensitet som en kjenner godt fra Mona Lyngars romaner. Men det er ikke bare en roman om den indre kampen det dreier seg om. Det er hele systemet rundt stjernene som tas opp: menneskenes forhold til den som våger å stikke seg ut, våger å velge annerledes. Og det er en tematikk som peker langt videre enn til den ene stjernen Ingrid Vats; det er en samfunnsmekanisme som rammer mange det handler om. For det er mange måter å velge det utradisjonelle på. Romanens styrke er likevel å vise hvordan valget – og omgivelsene – slår inn i det ene sinnet og preger det. Ingrid Vats er en sterk kvinne som har gjort sine bevisste valg. Men tvilen og selvforakten er ikke mindre sterkt til stede av den grunn.
Her kan du lese hele anmeldelsen i pdf formatI salg nå

Boken distibueres av Forlagsentralen og kan bestilles direkte fra forlaget

English version:

Abovo, independendant book publishing.

The mountain lodge Storfjellseter, management, upkeep and restoring

Abovo enterprises owns copyrights to all works by the Norwegian author Mona Lyngar.

Abovo is an enterprise promoting culture and was founded in 1987, at first as a literary agency, and from 1990 also responsible for the rehabilitation of Storfjellseter, the old mountain resort belonging to the farm Landet in Hedmark County.

At Storfjellseter guests can visit during the summer months, experience wilderness and Norwegian mountain culture, including traditional, homemade food, history and myths and modern Norwegian art.

From 1992 Abovo also started small scale book publishing, from then on taking care of the works and rights of the author Mona Lyngar, but also looking for, and sometimes helping new authors to get going, some of them have later on been published by other Norwegian publishers.Webdesign : Arne Birkelund for